Серхио Агуеро и Кевин де Брюин попадат в плановете на Манчестър Сити за предстоящия шампионатен двубой срещу Евертън. Мениджърът на английския шампион потвърди днес, че двете големи звезди на отбора са провели тренировки без оплаквания от своите контузии.

Де Брюин, който имаше централна роля в знаменития минал сезон за „небесно сините“, има едва три участия във Висшата лига през настоящата кампания, тъй като изтърпя две различни травми на кръстни връзки в коляното. Агуеро, голмайстор №1 в историята на Сити, пък не игра в последните 4 мача – в това число и срещу Хофенхайм през седмицата в Шампионската лига – заради проблем в слабините.

И двамата вече изглеждат възстановени, като Гуардиола разчита, че ще може да ги вкара в лютата битка срещу „карамелите“ на Марко Силва в събота. „Агуеро участва в последните ни 2 тренировки. Вчера се справи особено добре“, заяви каталунският специалист. „Не изпитва никакви болки, така че ще трябва да решаваме.“

„Де Брюин? Същото е като при Агуеро. Нямаше болка вчера и ще преценяваме.“

Засега под въпрос остава състоянието на централния бранител Джон Стоунс, който получи контузия в двубоя срещу Хофенхайм. Той най-вероятно ще направи късен фитнес тест, за да се види има ли смисъл да бъде част от групата за мача срещу Евертън. Със сигурност срещата пропуска Давид Силва, който има проблем с подколенното сухожилие. Фернандиньо пък се оплаква от болки в бедрото. „Вчера той (Фернандиньо – б.р.) беше в залата за лечение. Днес тренира с останалите“, поясни Гуардиола.

Манчестър Сити и Евертън откриват 17-ия кръг във Висшата лига от 14,30 часа българско време в събота, 15 декември. Срещата можете да проследите чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В предишния кръг "гражданите" претърпяха първата си загуба в английския елит за сезон 2018/2019, падайки с 0:2 от Челси. Това ги свали от върха в класирането, където с 42 точки (една повече от Сити) сега е Ливърпул.