Съдебните заседали в британския процес срещу френския футболист Бенжамен Менди ще решат скоро присъдата на левия бек на Манчестър Сити в дълготечащото дело. 28-годишният играч е съден във Върховния съд в Честър в северозападна Англия, като е обвинен по седем точки от обвинителния акт в изнасилване, един в опит за изнасилване и още един за сексуално посегателство, срещу шест млади жени.

Съ-обвиненият 41-годишен Луис Саха Матури е изправен пред шест обвинения в изнасилване и три в сексуално посегателство, срещу седем млади жени. И двамата отричат обвиненията. Съдия Стивън Еверет заяви пред съдебните заседатели, съставени от осем мъже и четири жени, че ако бъде стигнато до присъди тази седмици, те ще се завърнат в съда на 19 декември, за да продължат обсъжданията. Съдът няма да заседава в петък или друг ден от седмицата, подчерта той.

„Няма напрежение от гледна точка на време. Не чувствайте никакво напрежение“.

Прокурорите определиха Менди, който бе арестуван миналата година и в момента е със спрени състезателни права от клуба си, като „хищнически сериен изнасилвач“, който примамвал млади жени в „токсични и опасни“ ситуации на партита. Делото, което започна през август, изслуша, че посегателствата били извършени в апартамент, който Менди наел в центъра на Манчестър и на „афтърпартита“ в дома си в Чешър. Матури изпълнявал ролята по-скоро на човека, който идентифицирал и канил жените на купоните от ВИП ложи на нощни клубове в града.

В уликите, Менди отрече да е лъгал, за да „отърве собствената си кожа“, независимо че призна, че е правил секс с жени „в рамките на секунди или минути“, след като се запознавал с тях. Той призна още, че е правил секс с много жени, но настоя, че винаги спирал, ако те му кажели „не“. Сред свидетелите на процеса беше и мениджърът на Менди в Сити Пеп Гуардиола.