Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че „гражданите” няма да бъдат активни на предстоящия зимен трансферен пазар. Откакто пое „гражданите” през 2016-а година, каталунският спец изхарчи 600 милиона евро по привличането на нови играчи. Последната травма на крайния защитник Бенжамен Менди пък породи информации, които гласяха, че шампионът ще иска да привлече защитник през януари. Същевременно пък медиите на Албиона твърдят, че Пеп иска да привлече и халфа на Уулвърхемптън Рубен Невеш.

Въпреки това Гуардиола сподели, че е много щастлив с този си състав на „Етихад” и не планира да го подобрява още повече през зимата.

„Не, ние няма да имаме зимен трансферен прозорец. Няма да харчим нищо. Щастлив съм с хората, които имам, както и тези, които ще се върнат от лечение, така че не, не и не”, сподели Пеп пред репортери.

„Когато създавахме състава си в началото на сезона, ние не мислихме да го подобряваме през зимата, освен ако нямахме проблеми. Имам достатъчно дълбок състав и много от играчите, които не могат да играят достатъчно им вярвам силно. Те може и да мислят, че не е така, но аз ги харесвам много. Вярвам на всички мои футболисти, всички”, каза още мениджърът на Сити.

„Радостно е да бъда с тях в този момент. Когато някой се контузи, това дава възможност на друг да играе. Имаме и играчи от академията, които могат да ни помогнат с играта си”, завърши наставникът на Манчестър Сити.

Отборът е лидер в Англия с 32 точки, а в съботния ден му предстои гостуване на Манчестър Сити.