Джон Стоунс, който реализира изравнителния гол за Манчестър Сити при крайното 2:2 у дома срещу Арсенал в дербито от Висшата английска лига, призна, че лондончани вече са един от най-трудните за побеждаване противници.

Резервата в състава на шампионите се разписа в осмата минута на допълнителното време срещу играещия с 10 футболисти отбор от Северен Лондон. Серията без поражение за Сити у дома продължава вече близо две години. 

"Те се справят доста добре през последните години. Знаем за това и го очакваме. Можете да го наречете хитро или мръсно, както искате, те се опитват да развалят играта ни и очевидно нарушават ритъма на всички. Те го използват изцяло в своя полза. Справихме с това много добре, но не е лесно. Когато се случват тези неща, вие се опитвате да наберете инерция. Опитвате се да влезете в играта и да се издигнете над тях. Тези малки прекъсвания спират това. Контролирахме нашите емоции много добре", коментира защитникът, цитиран от Скай Спортс.

Манчестър Сити е на първо място в класирането до момента с 13 точки, докато Арсенал има два пункта по-малко, заемайки четвърта позиция.