Английският шампион Манчестър Сити не срещна трудности в домакинството си на Бърнли и го победи с 2:0 в двубой от осмия кръг на английската Висша лига. „Гражданите“ бяха побеждавали този съперник с по 5:0 в четири последователни срещи на своя стадион, но този път пропуските им попречиха да стигнат до подобен резултат. Трябва да се отбележи, че и „виненочервените“ създадоха няколко отлични ситуации за попадение.

Иначе Бернардо Силва в 12-ата и Кевин Де Бройне в 70-ата отбелязаха головете, с които „гражданите“ се изкачиха на второ място преди двубоя на Челси срещу Брентфорд.

Getty
37 снимки

„Гражданите“ бързо успяха да излязат напред в резултата. В 12-ата минута Ник Поуп изби удар по земя на Фил Фодън, след което Бернардо Силва нямаше проблем с добавката от около два метра – 1:0.

Три минути след това Кансело засече от въздуха центриране на Де Бройне, но Поуп спаси този силен изстрел, който бе насочен право в него.

В 22-рата минута Корне пропусна страхотен шанс да изравни резултата. Рекордната покупка на Бърнли получи перфектен извеждащ пас от Корк и излезе очи в очи със Зак Стефен, но не успя да го преодолее.

В 35-ата минута гостите имаха втора чудесна възможност, но не съумяха да се възползват максимално и от нея. Пас на Лапорт бе пресечен, което доведе до този шанс. Корк намери добре Браунхил, който стреля остро по диагонала, но топката премина на сантиметри встрани от далечната греда.

В добавеното време на първата част Бърнли за трети път бе много близо до това да изравни. След центриране от свободен удар топката бе отклонена към дясната греда, където Ууд опита да стигне до нея. Зак Стефен обаче се намеси, избивайки с две ръце. Последва контакт с Ууд, който падна, претендирайки за дузпа. Такава нямаше.

Домакините започнаха силно и второто полувреме. В 50-ата минута Стърлинг проби добре отляво и комбинира със Силва. Португалецът пусна топката на пътя на Марез, чийто изстрел премина над напречната греда. Малко след това Фоудън видя, че Поуп е излязъл напред и опита да го прехвърли, но стражът се върна навреме и улови. В 53-тата минута отново вратарят на Бърнли реагира добре и в последния момент изпревари Фоудън.

Кевин Де Бройне донесе успокоението на Ман Сити в 70-ата минута. Марез проби в наказателното поле, след което продължи към белгиеца. Неговото първоначално центриране бе блокирано, но топката се върна на неговия път и той стреля в далечния ъгъл за 2:0.

В 79-ата минута гостите пропуснаха поредна добра възможност. Макнийл центрира от фал, топката бе свалена към Уууд, който остана сам срещу Стефен, но стреля над вратата.

До края Бернардо Силва пропусна още една възможност за домакините, които излязоха на второ място, на точка зад лидера Ливърпул. Бърнли 18-и с едва 3 точки.