Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаква капитанът на тима Фернандиньо да се завърне в игра след по-малко от месец, след като изследванията са показали, че травмата на крака му е по-лека от първоначалните опасения.

Очакваше се бразилският полузащитник да бъде аут до шест седмици, след като бе получи контузия при победата на Сити с 3:1 над Порто в Шампионската лига в сряда.

„Лидер може да бъде на терена и извън него", каза Гуардиола, когато беше попитан дали е уверен, че Сити има достатъчно лидери, за да се справи в отсъствието на Фернандиньо.

„С изключение на 90 минути, ние прекарваме много време [заедно]. Той може да помогне по различни начини. Контузията е тежка, но вчера резултатите бяха малко по-оптимистични, така че мисля, че ще бъде се завърне след по-малко от месец, а не шест седмици, така че това е добре за нас", сподели още испанецът.

„Гражданите“ бяха ударени от редица контузии на ключови играчи през този сезон, но Гуардиола отказа да разкрие дали Кевин Де Бройне или защитната двойка Аймерик Лапорт и Нейтън Аке ще се завърнат в  игра срещу Уест Хям по-късно днес.

„Да, някои от тях ще вземат участие, някои от тях не. Ще разберете утре (б.р. - днес)", заяви на вчерашната си пресконференция Гуардиола.

Габриел Жесус и Бенжамен Менди пък са на 100% аут за сблъсъка с „чуковете“.