Бъдещето на Яя Туре все още остава неясно, макар в последно време да се появиха множество слухове за следващата стъпка в кариерата му. Както е известно, националът от Кот Д'Ивоар изигра последния си мач за Манчестър Сити при успеха 3:1 над Брайтън.

Яя Туре с емоционално сбогом към феновете на Ман Сити

Изненадващо той не изключи трансфер в голям гранд, като дори заяви, че би понаучил футболистът на Манчестър Юнайтед Пол Погба на някои трикове.

"Ще видим, ще видим. Не изключвам от сметките големите отбори. Грандовете са много важни за мен. За мен са важни целите, които стоят пред даден клуб. Ще бъде трудно да се изправя срещу Сити, но ако се наложи ще го направя. Това е част от работата ми", каза Туре пред "MEN".

"С Погба нямаме еднакви характеристики, защото аз съм различен. Обичам да играя с топката, да тичам навсякъде. Погба е със същия размер, притежава сходна сила. Той е играч, с когото бих искал да играя, за да го понауча на някои неща", допълни футболистът.

Яя Туре отива при Пелегрини в Уест Хем

На въпроса дали би преминал в Юнайтед, Туре отговори: Не, не, не! Феновете ще ме убият!".

Сити привлече Туре от Барселона през 2010-а, а за осемгодишния си период той спечели три титли на Англия, ФА Къп и два пъти Купата на Лигата.