Глин Пардо, който бе част от състава на Манчестър Сити през 1968-а година, който печели титлата, е починал на 73-годишна възраст. Това стана ясно след официален анонс от клуба.

Пардо игра през цялата си кариера за Сити между 1962-а и 1976-а година, като дори с негов гол отборът от „Мейн Роуд” тогава печели във финала за Купата на лигата през 1970-а година.

„Всички в Ман Сити сме много тъжни, след като научихме новината за смъртта на Глин Пардо”, написаха от клуба в Twitter.

Пардо също така е най-младият футболист в историята, обличайки фланелката на отбора. Той прави дебюта си срещу Бирминган през април 1962-а година, а тогава е едва на 15 години и 341 дни. Левият бек записва 380 мача за „гражданите” в силния им период в късната част от 60-те години на миналия век. Отборът печели титлата на Англия през 1968-а, ФА Къп година по-късно, а 1970-а година Сити триумфира с Купата на Лигата и КНК.

В дербито на Манчестър през 1970-а година срещу Юнайтед Пардо счупва своя крак след единоборство с Джордж Бест. Именно след тази контузия играчът трудно успява да върне старата си форма и малко след това следва отказване от играта.

Пардо бе и фамилно обвързан с клуба. Той играе с братовчед си Алан Оукс по времена кариерата си, а дъщеря му Шарлот е оженена за Скот Дойл. Той е син на Майк Дойл. Том Дойл пък е сина на Скот, като Томи дори направи дебют за Ман Сити за Купата на Лигата през октомври при успеха с 3:1 над Саутхемптън през октомври.