Плеймейкърът на Манчестър Сити Давид Силва е под въпрос за неделния сблъсък с Ливърпул, след като получи мускулна травма през уикенда, заяви мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола.

Силва взе участие във всички 11 срещи на Сити от началото на сезона и стартира като титуляр при трудния домакински успех над Саутхемптън с 2:1 в събота, но 33-годишният полузащитник бе заменен принудително точно преди почивката от Габриел Жезус.

„Давид Силва бе контузен. Пет минути преди края на първото полувреме той ми каза, че има мускулен проблем. Когато той има травма от подобно естествео и не може да играе повече минути – това е защото има някакъв проблем, и когато става въпрос за мускулен такъв, възстановяването е минимум 10-12 дни“, сподели испанският специалист пред журналисти.

Възпитаниците на Гуардиола са на шест точки от лидера Ливърпул, срещу когото се изправят на „Анфийлд“ на 10 ноември, четири дни след визитата на Аталанта в Шампионската лига. Шампионите от Сити бяха единственият отбор, който през изминалата кампания нанесе поражение на мърсисайдци в лигата, а играчите на Гуардиола спечелиха титлата с една точка повече от съперника.

Според наставника неделният двубой не е определящ по отношение на това кой ще триумфира в края на сезона. „Сега отиваме в Италия и когато се върнем, ще акостираме на „Анфийлд“. Ще видим. Много неща ще се случат, предстоят доста срещи до края на кампанията“, завърши той.