Нападателят на Манчестър Сити Сехио Агуеро може да отсъства от терените около месец. Това разкри мениджърът на тима Пеп Гуардиола. 32-годишният аржентинец получи разтежение на бедрото по време на мача с Уест Хам и сега отново влиза в лазарета. Това е сериозен удар за „гражданите“, тъй като на 8-и ноември им предстои дерби с Ливърпул.  

„Когато не си играл четири-пет месеца заради проблем в коляното, винаги има риск от контузии при завръщането ти в игра. Опитахме да се справим със ситуацията по най-добрия начин, като го пускам за по 50-55 минути на мач, но това се оказа недостатъчно, за да влезе в нужния ритъм. Надявам се да се завърне възможно най-скоро. Всичко зависи от контузията. В най-добрия случай ще се завърне до 10-15 дни, но може да отсъства и 3-4 седмици, не знам", заяви Гуардиола.

30 снимки

Това е поредният проблем за наставника, който не може да разчита и на Нейтън Аке, Габриел Жезус, Фернандиньо и Бенжамен Менди.

Големият проблем за „небесно-сините“ е, че останаха без чист нападател в момента. Гуардиола призна, че е искал да вземе играч в предни позиции през лятото, но клубът не е могъл да си позволи подобна инвестиция.

„Да, обмисляхме да вземем нападател, може би по-друг тип играч от тези, които имаме, но клубът не можеше да си го позволи. За да вземем нов футболист на тази позиция, той трябваше да бъде от класата на Агуеро и Габриел, но нямаше как си го позволим. Това е реалността", сподели още испанският специалист.