Вицешампионът на Англия Манчестър Сити не успя да запише втора поредна победа през сезона в Премиър лийг, след като „гражданите” записаха равенство при визитата си на Уест Хем Юнайтед в Лондон – 1:1. Михаил Антонио даде превес на „чуковете” след страхотен ножичен удар отблизо в 18-ата минута, но резервата Фил Фоудън за „гражданите” изравни в 51-ата минута. Въпреки оставащото време за Сити, то нямаше възможност да бъде преодолян Лукаш Фабиански, който спря всички опити на „небесносините” за гол. Точката е с още по-сладък вкус за "чуковете", които нямаха спечелена точка срещу Сити от януари 2016-а година, регистрирайки девет поредни поражения срещу Ман Сити.

30 снимки

Срещата на "Лондон Стейдиъм" започна обещаващо, след като нито един от двата отбора не разчете да се защитава.  В шестата минута дойде първият сносен шанс за двата отбора. Жоао Кансело стреля мощно от далечно разстояние, но ударът му премина встрани. В 13-ата Сити разигра спокойно топката, а накрая Гюндоган опита късмета си от границата на наказателното поле, но неточно.

Така дойде 18-ата минута, когато Михаил Антонио реализира впечатляващ гол след задна ножица отблизо във вратата на Едерсон за 1:0.След допуснатия гол Сити опита бързо да върне пасива си, а в 25-ата минута Кансело намери вдясно на наказателното поле Марез, който стреля от легнало положение, но вратарят Фабиански улови.

На почивката Гуардиола замени Агуеро с Фил Фоудън, което даде резултат още в 51-ата минута. Тогава Марез центрира умело в полето на Уест Хем за Фоудън. Той бе с гръб към вратата, но с левия крак си поведе топката, за да се обърне и с кинжален изстрел отблизо изравни резултата - 1:1.

През второто полувреме Ман Сити бе стана много по-агресивен, а след попадението започна да доминира по-сериозно. Включването на Фодън пък запали искрата в нападение и атаките на гостите изглеждаха доста по-опасни. Ситуацията стана още по-сложна за Уест Хем, тъй като голмайсторът Михайл Антонио трябваше да напусне терена поради контузия в 52-ата минута. "Гражданите" натискаха в търсене на нов гол, а в 69-ата минута на терена се появи Кевин Де Бройне. "Чуковете" на моменти се защитаваха с повечето си играчи близо до наказателното поле и полагаха доста усилия, но успяваха да се справят и не допускаха реални опасности пред Фабиански.

Десет минути преди края Пабло Форналс бе видян с дълго подаване в половината на Ман Сити. Халфът бе пресиран от Диаш, а Едерсон тръгна да излиза и да скъсява ъгъла, но ударът на испанеца бе жалък и бразилецът улови.

Стартовите състави:

УЕСТ ХАМ: Фабиански, Кресуел, Балбуена, Огбона, Масуаку, Райс, Сучек, Куфал, Форналс, Боуен, Антонио

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Диас, Гарсия, Кансело, Гюндоган, Родри ,Силва, Стърлинг, Марез, Агуеро