Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че след края на миналия сезон му е било по-лесно да приеме неуспеха във Висшата лига на Англия. Холандският национал заяви, че шампионът Манчестър Сити действително е бил малко по-добър от „червените”, които намериха утешение в спечелването на Шампионската лига.

Ливърпул направи много сериозна атака на първото място във Висшата лига, което до този момент неизменно им убягва. Играчите на Юрген Клоп изпратиха удивителен сезон с 97 точки, като Сити завърши само с една повече.

28-годишният Ван Дайк беше категоричен, че през сезон 2019/2020 тимът ще направи още една атака на първото място, без да се подава на разочарованието от предишната кампания. „Не е като да не смятаме да опитаме през новия сезон. Никой от нас не мисли да отстъпва”, коментира най-скъпият защитник в историята на „червените”.

„Ще се постараем да се справим дори по-добре, отколкото успяхме през миналата година. Да загубиш толкова оспорвана битка беше разочароващо в онзи момент, но бях в състояние веднага да го оставя зад гърба си заради простия факт, че през миналия сезон Сити бяха малко по-добри.”

„Ако хората твърдят, че сме можели да се представим и по-добре, мисля, че са в грешка. Ние загубихме само един мач в хода на целия сезон (1:2 от Манчестър Сити в началото на януари – б.р.). Единственото нещо бе, че Сити просто бяха малко по-добри от нас. Трябва да уважаваме това”, допълни Ван Дайк.