ВАР ще бъде използван в полуфиналите и финала в тазгодишното издание на Карабао Къп.

Манчестър Сити гостува на Манчестър Юнайтед в първия полуфинален сблъсък между двата тима във вторник вечер, докато Астън Вила приема у дома Лестър в другата среща. Реваншите ще се играят следващата седмица, а финалът е насрочен за „Уембли“.

ВАР влезе в употреба миналата година в турнира от самото начало, но само на терените на отбори от Висшата лига. От Английската футбола лига решиха технологията да не се използва на старта на кампанията именно поради тази причина.

Решението да не се използва ВАР на всички терени предизвика сериозно негодувание по време на изминалата кампания във ФА Къп, особено когато Манчестър Сити получи спорна дузпа и вкара победен гол от засада при обрата срещу Суонзи за крайното 3:2.

Но от лигата решиха да върнат технологията за финалните етапи на съревнованието. ВАР ще бъде наличен за реферите, но само при четири различни ситуации – голове, решения за дузпи, директни червени картони и сгрешена идентичност – като феновете по трибуните ще бъдат държани в течение с развитието на съдийското решение. /БГНЕС