От английската Висшата лига са подготвили два трофея, които бъдат разположени на стадион „Етихад“ и стадион „Анфийлд“ за последния ден от сезона. Както е известно, двата отбора водят люта битка за титлата, като разликата между „гражданите“ и мърсисайдци е една точка в полза на „небесно-сините“, които са настоящия шампиони.

В последния кръг Ман Сити домакинстват ва Астън Вила, а „червените“ приемат Уулвърхемптън. Ако „гражданите“ победят, ще спечели четвърта титла в последните пет години. При равенство/загуба и успех на Ливърпул обаче титлата ще отиде при „червените“.

„The Telegraph“ пише, че оригиналният трофей от Висшата лига ще бъде на „Етихад“, докато репликата ще бъде на „Анфийлд“. Причината за това е, че вероятността Сити да спечели е далеч по-голяма, отколкото да сбърка срещу Астън Вила.

Главният изпълнителен директор на Премиър лийг Ричард Мастърс ще бъде в Манчестър, докато временно изпълняващият длъжността президент на Висшата лига - Питър Маккормик, ще присъства на трибуните на „Анфийлд“.