Втори мъж бе обвинен от полицията, разследваща случая с футболиста на Манчестър Сити Бенжамен Менди, който бе обвинен в сексуално посегателство. 40-годишният Луис Саха Матури от Екълс, Манчестър, е отговорен по четири обвинения в изнасилване, разкри полицията в Чешър.

Менди изпаднал в депресия, че не е във VIP-килия

Обвиненията са свързани с три оплаквания на момичета над 16-годишна възраст и са се случили между април 2021 и август 2021, добавиха от полицията. И Матури и 27-годишният френски национал Менди ще се явят във Върховния съд в Честър в петък. Менди бе обвинен в нападения на три различни жени, включително една под 18 години, в дома си в Уитинлий Роуд в Престбъри, Чешър.

Три от предполагаемите изнасилвания са станали през октомври 2020, като той е обвинен и в сексуалното посегателство на жена в началото на януари тази година. Французинът е обвинен и в изнасилването на жена миналия месец. Футболистът е със спрени състезателни права от шампиона на Висшата лига Манчестър Сити, докато тече разследването и не бъде взето решение за Менди.