Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър заяви, че за първи път в своя съзнателен живот ще бъде фен на Манчестър Юнайтед поне за няколко часа. Вторият капитан на „червените” имаше предвид, че ще се надява „червените дяволи” да откраднат точки от шампиона Манчестър Сити в сряда вечер.

Градското дерби стартира в 22 часа българско време на 24-и април и ще можете да го наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Това е последното голямо препятствие пред „гражданите” във финалните им мачове от сезона във Висшата лига, а всичко различно от победа би оставило Ливърпул на върха в класирането.

Сити се намира в поредица от 10 последователни победи в първенството и ако вземе всичките си срещи до края, със сигурност ще защити титлата си. Ливърпул – при победи до края – ще събере 97 пункта, като би останал на точка зад „небесно сините”.

„За първи път през живота си ще бъда фен на Манчестър Юнайтед”, възкликна 33-годишният Милнър, който преди да премине в Ливърпул (2015) изкара 5 години с екипа на Сити. „Честно да си призная, не гледам подобни мачове. Това значи разход на енергия, защото ще искаш топката да навести мрежата и така нататък. Не мога да направя нищо по въпроса.”

„Може би просто ще си угася телефона за няколко часа и ще проверя впоследствие. Може би просто ще си направя хапване. Остават ни три мача до края. Юнайтед ще представлява предизвикателство за Сити, но клишето е в сила – няма лесен мач във Висшата лига, без значение срещу кого се изправяш”, допълни Милнър.

„Да се опиташ и да спечелиш лигата никога не е лесно. Повярвайте ми, знам това. Помните ли мача с Куин Парк Рейнджърс (срещу Манчестър Сити през 2012 година – б.р.)? Да надвиеш когото и да било е тежко, когато всичко е заложено на карта. Все още ни предстоят някои тежки мачове. Трябва да ги спечелим и да държим Сити под напрежение”, допълни англичанинът.