Звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг обмисля да подпише 100-милионен личен договор, в английска валута, за да стане рекламно лице и да обуе обувките на Air Jordan, пишат английските медии. 24-годишното острие на шампиона на Англия влиза в последната си година по договора с Nike, а другият американски концерн смята да направи Стърлинг едно от най-разпознаваемите лица по света с един от най-добре платените договори в историята.

Рахийм Стърлинг

източник: Gulliver/GettyImages

Air Jordan, който е собственост на легендарния баскетболист Майкъл Джордан, е синонимен бранд, който има договори с едни от най-известните лица в баскетбола, както и бейзбола. Но през последния сезон, за пръв път фирмата влезе на футболния пазар, след като се договори с френския хегемон – Пари Сен Жермен, след като предостави на клуба екипите за участията им в европейските клубни турнири. Сега американците искат да „повторят упражнението”, но този път с футболни обувки, и то за Стърлинг.

Рахийм Стърлинг

източник: Gulliver/GettyImages

Англичанинът е считан, че може да стане един от най-емблематичните футболисти, след като в социалността той е яростен защитник на правата на човека, както и на тъмнокожите хора. Последният му момент по тази тема бе по време на европейската квалификация на Англия срещу Черна гора на UEFA EURO 2020, когато черногорските фенове обиждаха юношата на Куинс Парк Рейнджърс на расистка основа.

Рахийм Стърлинг вече има сделки с Microsoft и EA Sports и е почти сигурно, че ще подпише с голяма модна фирма, както и фирма за самобръсначки.