Крайният бранител на Манчестър Сити Бенжамен Менди получи 1-годишна забрана да управлява моторно превозно средства, след като натрупа на книжката си 24 наказателни точки.

Полицията докладва футболиста пред съда, след като той не успя да им каже кой точно е шофирал неговия мерцедес, когато колата е била уловена на четири пъти в рамките на по-малко от 2 седмици да се движи с превишена скорост-

24-годишният Менди отрече той да е управлявал колата във въпросните ситуации, но тъй като не издаде самоличността на предполагаемия друг шофьор, бе признат за виновен в четири случая на премълчаване на информация. Освен всичко друго играчът бе глобен с 2500 паунда и трябва да покрие разноските по делото, които възлизат на още 185 паунда.

Така играчът на английския шампион получи по 6 наказателни точки за всяко провинение.

Служителите на реда му бяха изпратили официални документи до домашния адрес, чрез които поискаха от Менди да разкрие самоличността на шофьора. Играчът обаче не отговорил в уречените срокове, а също така не се явил и на изслушването.

„Тук става дума за системни нарушения, две от които са извършени в един и същи ден. Това е сериозен въпрос. Те бяха напълно игнорирани (от Менди – б.р.) и мисля, че е непочтително, че той не бе тук, за да поговорим с него по този въпрос”, заяви съдията Майкъл Блекхърст.