Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше искрено изненадан да научи от медиите, че неговият футболист Бенжамен Менди не се намира в Париж, както всъщност е обяснил пред него. Всичко се оказа шега от страна на контузения френски национал, но тя предизвика искрена и нецензурна реакция от страна на испанския тактик.

24-годишният Менди беше една от марковите покупки на Пеп през лятото на 2017 година, когато „небесно сините” броиха за подписа му 52 милиона паунда. Макар да прибави към визитката си шампионска титла на Англия и трофей от Къмюнити Шийлд, до този момент колоритният играч е изиграл само 20 мача за манчестърци. Причина за това са две сериозни контузии в коляното, като последната от тях наложи операция през ноември.

Периодът далеч от терена позволи на чешита да изгради сериозно реноме в социалните мрежи, като за никого не е тайна, че той е сред най-големите майтапчии в съблекалнята на Сити, а „жертвите” му варират от съотборници до случайни потребители в „Туитър” и „Инстаграм”. Именно в последната социална медия тази сутрин Менди пусна стори, от което уж става ясно, че той се намира в Хонконг.

Екзотичната дестинация се стори интересна на репортерите, които посетиха днешния брифинг на испанеца преди дербито с Челси. Затова и те запитаха специалиста дали знае, че неговият възстановяващ се играч всъщност е на другия край на света. „Уау! Ама какво, мамка му, прави той там?! Наистина не знаех”, заяви Гуардиола.

„Той ми каза, че отива в Париж, но Хонконг е наистина много далеч. Явно имам нужда да си инсталирам „Инстаграм”. Той определено няма да е окей, ако е в Хонконг.”

Бранителят реагира веднага в „Туитър”, като заяви, че това е било просто шега с шофьора, който е трябвало да го посрещне. „Не искам проблеми, Пеп”, написа футболистът, придружавайки съобщението със смеещите се емотикони.