Днешният шампионски парад на Манчестър Сити по повод завоювания требъл на домашната сцена не премина по най-добрия начин… или поне така изглеждаше. Хиляди фенове на „гражданите” се събраха по уличите на града, за да празнуват заедно със своите любимци, които обаче към края на събитието потрошиха трофея от Висшата лига.

От изтеклото видео не става много ясно къде точно се развива инцидента, но е видно, че отличието бива изпуснато от балкон. Резултатът след няколко етажа полет и удар в асфалта не изглеждаше никак приятен, а голмайсторът Серхио Агуеро изглеждаше доста сконфузен. На този етап обаче е трудно да се каже дали аржентинецът е човекът, отговорен за пораженията по трофея. В клипа и Кевин де Брюин се появява в близост до Агуеро.

Впоследствие „Скай Спортс” разкриха, че цялото клипче е просто шега от клубната телевизия на „гражданите”. Продуцентът в медията Хъш Керай написа в „Туитър”: „Манчестър Сити потвърдиха пред „Скай Спортс Нюз”, че това видео не е такова, каквото изглежда. То е извадено от шегобийски скеч за клубната телевизия, никой не е разбивал трофей по време на шампионския парад. Бъдете спокойни.”

Явно клипчето е закачка с украинеца Олександър Зинченко, който при празненствата след дубъла през миналата година неволно бутна един от трофеите на земята. Тогава случката беше напълно автентична.