Джон Стоунс изживява своя ренесанс в състава на Манчестър Сити. Централният защитник бе пред напускане през лятото, но бившият английски национал предпочете да остане при „гражданите“ и да се бори за своето място.

Сега, 26-годишният футболист изглежда, че е взел правилното решение, след като отново успя да се наложи в тима на Гуардиола. Стоунс започна да бележи и все по-редовно за Манчестър Сити, като снощи се разписа на два пъти при разгромния успех с 4:0 срещу Кристал Палас.

Англичанинът обаче признава, че желанието му е да получи повиквателна за националния отбор на Англия и е твърдо решен отново да носи фланелката на „трите лъва“.

“Сякаш възраждам кариерата си и получавам нов шанс. Бях пред напускане на Сити, а сега отново се разчита на мен и се превърнах в основна част от състава. Щастлив съм и трябва да използвам шансовете, които получавам. Осъзнавам, че съм един от малкото футболисти, които успяват по подобен начин да се завърнат, защото просто в тим като Сити с толкова много класа не е никак лесно да се наложиш. Головете, които отбелязвам също са важни и ми носят увереност и самочувствие. Радвам се на всичко хубаво, което се случва, но желая пак да играя за Англия. Искам да покажа на мениджъра, че имам място в отбора. Не ми е приятно да гледам мачовете на националния отбор по телевизията, искам да бъда там и да помагам на момчетата“, каза Стоунс.