Звездата на Манчестър Сити Кевин де Брюин се превърна в поредния играч от Премиърлийг, който се присъединява към агенцията на рап певеца Jay-Z. Полузащитникът на „гражданите” подписа контракт с компанията Roc Nation.

Маркетинговата фирма обаче ще се грижи за интересите на 27-годишния футболист, които не засягат професионалните му ангажименти на терена, след като той подписа 5-годишна сделка за престой на стадион „Етихад” преди година, която беше договорена от дългогодишния му агент Патрик Де Костер.

Де Брюин се присъединява към белгийския си съотборник Ромелу Лукаку в агенцията на Jay-Z, която има много солидно присъствие на американския пазар, а напоследък се опитва да пробие във футбола.

Jay-Z

източник: Gulliver/GettyImages

Настоящи клиенти на компанията са още централния защитник на Манчестър Юнайтед Ерик Баи и бранителя на Байерн Мюнхен Жером Боатенг.

Ромелу Лукаку постигна голяма сделка със спортния гигант Puma, след като се присъедини към Roc Nation.

В момента Де Брюин има дългогодишен договор с Nike, но неговият потенциал в това отношение е много голям, имайки предвид, че играе във Висшата лига и има ключова роля в Манчестър Сити.

Кевин де Брюин и Jay-Z

източник: Gulliver/GettyImages