Кевин Де Брюин се наслаждава на предизвикателството, което чака неговият Манчестър Сити срещу Ливърпул идния уикенд. Шампионът в Премиър лийг пътува до „Анфийлд” идната неделя за първия мач за шампионата между двата тима, а „гражданите” изостават на шест точки зад мърсисайдци пред 12-ия кръг.

В последния си мач Сити направи равенство – 1:1, при визитата на Аталанта в Шампионска лига. Резултат, който не потвърди преминаването към 1/8-финалите на отбора в турнира.


Срещата може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 18,30 часа на 10-и ноември (неделя).


Сити води с пет точки в група С и има два мача докрая, така че това е по-скоро формалност. Неделният мач пък е чакан с нетърпение от белгийския плеймейкър, който очаква невероятна атмосфера за спектакъла на „Анфийлд”. „Предпочитам да играя в мачове като този. Професионалистите искаме да ни гледат 50, 60, 70, 80 хиляди човека. За това работим. Тренираш цял живот, за да играеш на голямата сцена. Искаме да се надпреварваме за купи и го правим. Така можеш да станеш и най-добрият”, призна Де Брюин.

„Медиите говорят много за този мач, хората също го правят – цяла седмица. Дори преди мачовете ни в Шампионската лига, но ние работим спокойно и се подготвяме”.

Сити, който спечели фамозната миналогодишна кампания в съревнование с Ливърпул, има много лош рекорд, когато трябва да играе на „Анфийлд”. Отборът има само една победа на този терен – през 1981, а тя датира от 2003-а.

„Не ми пука за това. Много обстоятелства могат да решат изхода от мача. Какво може да направи играч с тези статистики? Това е поредният мач. Знаем, че е голям, тъй като играем срещу Ливърпул. Искахме да бием Аталанта, направихме го и сега се готвим вече за неделя”.

„Гражданите” с трепет очакват новините около вратаря си Едерсон, който бе заменен на почивката в Шампионската лига, получавайки травма. Той бе заменен от Клаудио Браво, който през втората част бе изгонен, за да може Кайл Уокър да доиграе мача под рамката на вратата.

Английският бранител доигра срещата на „Сан Сиро”, правейки спасявания и гарантира победата на отбора. „Доминирахме през първата част и мисля, че трябваше да водим с 3:0. Вече мачът е свършил, така че няма значение. Дадохме им възможност да се върнат в мача и втората част беше трудна за нас. Случват се подобни неща, получихме червен картон. Не тръгнахме да играем отворено и глупаво и контролирахме срещата. Кайл свърши своята работа на терена и на вратата – супер”, призна Де Брюин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clean sheet! 😏

A post shared by Kyle Walker (@kylewalker2) on