Пеп Гуардиола изяви увереност, че Манчестър Сити тепърва ще става все по-силен под негово ръководство. Той даде обширно интервю пред клубния сайт на отбора, с което наглед сложи край на спекулациите, свързващи го с вакантния треньорски пост в Ювентус.

Въпреки твърдата публична позиция на каталунския специалист, че няма никакво намерение да напуска Сити в посока Торино италианските медии продължават да свързват името му с клуба. Самият Гуардиола обаче обяви, че Сити е перфектното място за него.

“Няма по-добро място да работиш като мениджър отколкото в Англия. Бил съм в Испания и Германия, предполагам, че в Италия е доста сходно като в Испания, така че наистина няма по-добро място“, сподели испанецът.

“В много държави феновете те освиркват, ако не победиш, но в Англия няма такова нещо. Спомням си в първия ми сезон тук колко беше трудно след отпадането от Монако в Шампионската лига. В първенството също не беше никак лесно, въпреки всичко привържениците винаги ни подкрепяха“, изказа своето възхищение от английския фен мениджърът на “гражданите“.

“Това е перфектното място за работа. Усетих това още от първия си сезон и никога няма да забравя това усещане. Никога няма да забравя за подкрепата към мен от страна на феновете през първия ми сезон. Когато нищо не вървеше те въпреки всичко ме подкрепяха. Затова искам да възнаградя тяхното търпение и вярата, която имаха в мен. Най-доброто тепърва предстои“, завърши 48-годишният Гуардиола.  

Автор: Емануил Тодоров