Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола поздрави Родриго Ернандес и Габриел Жезус след победата с 4:1 на „гражданите” срещу Бърнли във вторник вечер. Шампионът бе категоричен на „Търф Муур”, като Жезус преустанови серията си от осем мача без гол, докато Родри демонстрира феноменално представяне при визитата, гарнирано с брилянтен гол през втората част.

Резервата Риад Марез вкара четвъртия гол, а попадението за „виненочервените” бе дело на Роби Брейди в самия край. „Впечатляваща бе играта на Родриго, не само с топката. Той се движеше много умно от единия фланг на другия. Беше в точния момент и прехода му бе добър. Помагаше ни винаги. Приспособява се и ще бъде перфектен за лигата. Мисля, че Ман Сити закупи феноменален играч за следващите години”, коментира Пеп.

„Загубихме чудесен нападател с травмата на Серхио Агуеро, така че се нуждаем от Габриел Жезус. Той вкара два гола, а тези попадения помогнаха на него и отбора. Головете бяха страхотни”, призна Пеп.

Резултатът на Сити го върна на осем точки зад лидера Ливърпул, на който му предстои градско дерби с Евертън в сряда вечер, но Гуардиола потвърди, че е „лудост” да се мисли за титлата сега. „Титлата е решена. От това което чета, никой не ни дава шанс – край”, каза саркастично Пеп. „Не мисля за това, но не е дали вярваш или не. Става въпрос за следващата среща. Отборът ни е стабилен и това искаме да бъда. Дистанцията, която имаме зад Ливърпул, е голяма и ще е лудост да мислим за титлата сега. Трябва да насрочим мислите си за дербито с Манчестър с събота. Има и други надпревари – ФА Къп, Купа на Лигата, Шампионска лига. Важно е да се намираме в ритъм за следващите мачове”, завърши каталунецът.