Експертът на Sky Sports Джейми Реднап изрази мнение, че полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва най-накрая е достигнал нивото на великите си сънародници Андрес Иниеста и Шави.

Именно Силва бе избран за най-добър играч в двубоя срещу градския конкурент Манчестър Юнайтед през уикенда (победа за Сити с 3:1). Анализирайки мача на "Етихад", Реднап подчерта, че на 32-годишна възраст Силва е в пика на кариерата си.

"Той впечатлява с много неща. Когато се опитвам да се сетя за играч с неговото майсторство, веднага се сещам за Иниеста и Шави. Играта му в дербито бе именно на такова ниво. Направи 56 подавания в чуждата половина на терена и наистина този статистически показател ми харесва. Говори, че играта му се развива и става все по-добър. Силва знае как да прониква на такива позиции, придвижва се към чуждите врати и оказва голямо влияние на играта. Притежава умение да даде този най-важен последен пас и го прави толкова добре. Отличен е и в много други неща. Изглежда, че с възрастта си става все по-добър", коментира Реднап.