Манчестър Сити показа, че поражението от Саутхямптън през уикенда е било чиста случайност и разгроми с 5:0 Нюкасъл като домакин в мач от 34-тия кръг на Висшата лига. "Гражданите" запазиха традицията от рестартирането на сезона в Англия да запазват суха мрежа у дома и да вкарват поне по три гола във вратата на съперника.

Над всички в днешния мач бе капитанът Давид Силва, който записа гол и две асистенции, а по веднъж в мрежата на "свраките" се разписаха и Габриел Жезус, Рияд Марез и Рахийм Стърлинг. Федерико Фернандес от Нюкасъл пък си вкара автогол.

Още до почивката футболистите на Пеп Гуардиола взеха два гола аванс чрез Жезус и Марез, които се разписаха в 10-ата и 21-вата минута.


Малко преди отминаването на час игра Мат Ричи пробва да избие топката от краката на Жезус, тя рикошира в тялото на Фернандес и влетя във вратата на гостите за 3:0. В 65-ата минута Давид Силва се разписа от пряк свободен удар за 4:0, а в добавеното време испанецът асистира на Стърлинг, който оформи крайното 5:0.

С победата Манчестър Сити събра 69 точки и практически си гарантира второто място в крайното класиране. Нюкасъл е на 13-о място с 43 точки.

С гол на защитника Джон Ийгън дълбоко в добавеното време Шефилд Юнайтед спечели с 1:0 срещу Уулвърхямптън. Победата изкачи "остриетата" на седмо място в класирането с 51 точки и остави "вълците" на шесто място с 52 и вече само илюзорни шансове за попадане в Шампионската лига.

В последния мач, завършил до момента, Бърнли победи като гост Уест Хям с 1:0. Джей Родригес стана автор на единствения гол в 38-мата минута. С успеха Бърнли събра 49 точки и заема девето място, докато Уест Хям е на 16-а позиция с 31 пункта.