Отборът на Манчестър Сити записа рутинна победа над новака Фулъм в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на пеп Гуардиола не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и взеха трите точки с 2:0 на своя „Етихад”. Резултатът можеше да бъде далеч по-сериозен в полза на домакините, но куп пропуски направиха Кевин де Бройне, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус.

В крайна сметка „гражданите” се поздравиха с успеха, който ги изкачи на четвърта позиция във временното класиране. Фулъм пък остава в долната половина на таблицата, само на точка от зоната на изпадащите.

През първото полувреме домакините бяха тотален господар на терена и логично се оттеглиха на почивка с два гола аванс. Това бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Лондон. Резултатът в мача бе открит само след пет минути игра. „Гражданите” организираха светкавична контраатака, след като се възползваха от грешка на своя противник в центъра на терена. Де Бройне получи около централната линия, напредна и с прекрасен пас изведе Рахийм Стъринг зад отбраната на Фулъм. Останал сам срещу вратаря, английският национал нямаше как да сгреши и с техничен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Футболистите на Пеп Гуардиола продължиха да нападат и в следващите няколко минути само късметът покри „котиджърс”, за да не инкасират второ попадение.

Това все пак се случи в 25-ата минута, когато домакините стигнаха до дузпа. Игралия отлично в тази среща Стърлиг отново бе в основата на попадението на „гражданите”. Именно той бе причината за отсъдената дузпа в полза на Сити. Той е съборен в наказателното поле, а Кевин де Бройне не трепна от бялата точка за 2:0.

До края на първите 45 минути тимът на мениджъра Скот Паркър не успяха да отправят нито един точен удар в рамките на вратата на Едерсон.

Втората част започна по-добре за гостите от Фулъм, които се опитваха да владеят повече топката, но въпреки това не успяваха да стигнат до сериозни опасности пред вратата на домакините. Пет минути след подновяването на играта Сити имаше възможност да увеличи преднината си, но късметът покри лондончани. След хубава атака в 50-ата минута, Кевин Де Бройне стреля опасно, но прати топката в напречната греда.

В 57-ата минута отново Де Бройне имаше отличен шанс, но този път изстрелът му бе отразен с вещина от вратаря на гостите Ареола.

В минутите до края домакините намалиха темпото, но това в крайна сметка не се отрази по никакъв начин на изхода от двубоя.