Легендата на Ливърпул Стивън Джерард не пропусна да даде своята прогноза за предстоящото дерби между „червените” и Манчестър Сити във Висшата лига. Според настоящия мениджър на Глазгоу Рейнджърс мачът на „Анфийлд” ще бъде най-сериозният тест за двата тима от началото на сезона.

През сезон 2017/2018 сблъсъците между тези съперници бяха 4 на брой и генерираха общо 18 гола. Освен двете срещи в първенството, те изиграха два четвъртфинални двубоя в Шампионската лига, в които „червените” триумфираха – съответно с 3:0 и 2:1. Сити победи единствено в първия от тези сблъсъци – у дома с 5:0, а после допусна поражение с 3:4 на „Анфийлд”.

В момента Сити е на върха в класирането на Висшата лига след 7 изиграни кръга, в които взе 19 точки. Толкова има и Ливърпул, но головата разлика на мърсисайдци е с една идея по-лоша.

„Смятам, че и за двата отбора това е голям тест. Реално шансовете са 50/50”, заяви Джерард. „Класирането към момента предполага, че в Англия това са двата най-силни отбора. На терена ще видим състезатели от световна класа. Това е просто мач, който не е за изпускане.”

„Всеки индивидуален дуел ще бъде удивителен, а край тъчлинията ще спорят двама топ мениджъри.”

„През последните години видяхме толкова много голове в тези мачове. Тук няма как да гледаме този мач, защото ни предстои далеч по-голям, върху който да се фокусираме – Рейнджърс срещу Хартс (лидер в класирането към момента – б.р.), но съм сигурен, че много хора ще гледат Ливърпул-Сити. Задава се една бъдеща класика”, добави Джерард.


Гледайте зрелището Манчестър Сити – Ливърпул от 8-ия кръг на Висшата лига в неделя, 7 октомври, от 18,30 часа в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.