Яя Туре се забърка в огромен скандал, заради който бе отстранен от участие в благотворителен мач на УНИЦЕФ тази неделя на "Олд Трафорд". Причина за това стана неуместна шега на бившия халф на Манчестър Сити и Барселона в чата на WhatsApp. 
 
37-годишният футболист предложил забавления на съотборниците си с 19-годишни момичета, а за капак пуснал видео клип с гола жена в банята, разкрива Сън. 
 
„Яя изпрати видео с гола жена в банята, която се държеше непристойно. След това той написа, че може да покани 19 жени като нея, за да достави удоволствие на всички, които ще играят в мача", пише още Сън, цитирайки участник в чата.
 
Туре се извини за действията си, като се оправда, че просто си правел шегички.
 
„Бих искал да се извиня на всички за неподходящата шега, за която дълбоко съжалявам. Ние се стремим към добра кауза - да обединим всички, за да помогнем на децата по целия свят. Независимо от обстоятелствата, искам да поема пълна отговорност. Аз съм възрастен човек и не бива да се впускам в подобни шеги", написа той в Туитър.
 
Яя Туре поддържа форма с четвъртодивизионния Лейтън Ориент, след като за последно игра за китайския Кингдао Хуанхай, на който помогна да спечели промоция за елита.