Един от най-силните халфове доскоро Яя Туре може съвсем скоро да заиграе отново на юг от България. Котдивоарецът е пред договор с гръцкия гранд Олимпиакос и се очаква да подпише договора си до края на работната седмица. 

Информацията е на Sky Sports, според която агентът му Дмитрий Селюк вече е договорил личните му условия. Това на практика е последната пречка пред сделката, защото халфът вече мина медицинските прегледи в сряда вечерта в Лондон. 

Сделката се улеснява още повече от факта, че в средата на тази седмица Туре е получил и британско гражданство, което означава, че няма да заема квота за чужденец извън ЕС в мултинационалния състав на гръцкия гранд. 

Полузащитникът стана свободен агент след края на сезона, тъй като от Манчестър Сити не му подновиха договора. За 8-те си години в клуба той спечели три пъти Премиършип, взе три Купи на Лигата и една ФА Къп, като изигра 315 мача за "гражданите", реализирайки и 79 гола в тях. 

Той има вече един престой в Олимпиакос - през сезон 2005/2006. След това името му изгря на световната сцена с екипите на Монако, Барселона и Манчестър Сити. Иначе първите му тимове в кариерата са белгийският Беверен и украинският Металург Донецк, именно от който отива в Гърция.