Звездата на Манчестър Сити – Кевин Де Бройне, ще отхвърли всякакви предложения да се присъедини към златната ера в Саудитска Арабия, защото иска да завърши кариерата си на „Етихад“. Полузащитникът има само още една година до края на договора си след този сезон и се смята, че ще стане следващото голямо име от Висшата лига, което ще бъде изкушено от саудитците.

The Sun обаче твърди, че 32-годишния белгиец няма интерес да преследва милионите от Близкия изток. Де Бройне ще направи едно едно десетилетие в Сити точно в края на договора му, но чувства, че може да играе на най-високо ниво дори и след това.

Надеждите, че той ще се присъедини към към бившите си съотборници Рияд Марез и Аймерик Лапорт в Саудитска Арабия, са обречени на провал. Де Бройне ще базира всички бъдещи решения на факта, че има младо семейство и е доволен от живота в Манчестър и, ако някога напусне, то със сигурност ще остане в Европа.

Полузащитникът, който е контузен и вероятно няма да играе до Нова година, все още е от ключово значение за плановете на мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола и, ако се завърне отново в най-добрата си форма, със сигурност ще остане на „Етихад“.

В Сити знаят, че идва моментът да вземат решение за бъдещето му, тъй като ще искат да избегнат ситуация, подобна на тази, в която Илкай Гюндоган си тръгна като свободен агент през лятото. Така че удължаването на договора все още е най-реалистичния вариант, когато преговорите започнат.