Бразилия трябва да проведе приятелска среща с полуфиналистите от Световното първенство през 2022 г. Мароко в събота, като Едерсън много се бори да се нареди в състава. Уевертън и Микаел са другите опции за широчина на вратарския пост за "селесао", а Алисон, който беше номер 1 на страната си в Катар 2022 и има 61 мача на своето име с националната фланелка, бе оставен извън състава на Бразилия, което за мнозина е шокиращо.

"В първия момент, когато видях списъка, бях изненадан, но това е решение на треньора. Мислех, че Алисон ще бъде в списъка, но не беше. Не знам защо, може да е въпрос на възможности за по-млади играчи. Но ние трябва да работим, да даваме всичко от себе си, всеки ден има добър нов играч, който може да поеме и тази отговорност", сподели Едерсон.

"Мисля, че е твърде рано за това да се говори, че той е номер едно. Разбира се, винаги е важно да започнете цикъл, за мен не е по-различно и се надявам да започна по най-добрия възможен начин. Но ние знаем, че това е дълъг цикъл, много неща могат да се случат, можете да изживеете много фази през този период. Трябва да работите възможно най-усърдно, да поддържате последователност, за да можете да бъдете тук, колкото се може повече пъти", добави стражът на Бразилия.

Алисон беше предпочитаната опция за бившия селекционер на Бразилия Тите и може да се върне в състезанието, когато отборът бъде сглобен, но засега той е оставен да се съсредоточи върху клубния си тим.