Още един клуб, наказан с изваждане от Шампионска лига за неспазване на правилото за финансов феърплей, ще оспорва наказанието в Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС). След Манчестър Сити и турският отбор Трабзонспор подаде жалба в КАС срещу изваждането си за един сезон от Шампионска лига.

Решението на съда в Лозана се очаква преди 3 август, когато е крайният срок на УЕФА за националните федерации да заявяват клубовете за следващия сезон в евротурнирите. Трабзонспор е втори в турската Суперлига, на четири точки след лидера Истанбул Башакшехир два кръга преди края. Шампионът в Турция се класира директно в групите на Шампионска лига, а вторият ще се включи от втория квалификационен кръг.

УЕФА санкционира Трабзонспор миналия месец за неспазване на подписаното преди три години споразумение за нарушения на правилото за финансов феърплей. Според експерти случаят на Трабзонспор е по-рутинен в сравнение с разследването срещу Манчестър Сити, който онзи ден спечели обжалването в КАС, с което постави под въпрос бъдещето на финансовите правила на УЕФА.