Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, призна за несигурност в бъдещето на бразилския страж на тима Едерсон. Вратарят има договор до лятото на 2027-а година, но от седмици местната преса твърди, че самият той има желание да премине в клуб от Саудитска Арабия.

„Не знам дали Едерсон ще остане. Той трябва да вземе решение“, заяви накратко испанеца.

Трансферният експерт Фабрицио Романо също потвърди, че бразилският страж е приел предложение от клуб от Саудитска Арабия и има желание да отиде в местното първенство, но това няма да е никак лесна задача, тъй като „гражданите“ нямат желание да се разделят с играча и ще искат за него между 50 и 60 милиона евро. Различни източници също са категорични, че Гуардиола и шефовете на Сити не предвиждат преследване на много сериозно име за вратата на отбора в случай, че Едерсон все пак напусне, а по-скоро шанс ще получи настоящата резерва Щефан Ортега.

Според Николо Шира пък Ал Итихад е подготвил договор за 30-годишния вратар до 2027-а година със заплата от 25 милиона евро годишно. Самият Едерсон вече се съгласи да премине в саудитския клуб.

Едерсон играе за Манчестър Сити от 2017-а година. Оттогава той е изиграл 332 мача за отбора, пропуснал е 257 гола и е запазил 155 „сухи” мрежи.