Суперзвездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне е започнал преговори със Сан Диего от американската МЛС да евентуален трансфер. Според Give Me Sport, белгийският полузащитник предпочита да се премести зад Океана, отколкото да премине в някой от богатите клубове в Саудитска Арабия, ако напусне Висшата лига.

Договорът на Де Бройне с действащия шампион на Англия изтича в края на сезона и все още няма индикации, че ще подпише нов, макар че от Сити искат да го задържат. Твърди се, че представители на Сан Диего са провели първоначални разговори с обкръжението на Де Бройне, който е потвърдил, че има интерес да заиграе за американския отбор. Въпреки това, първоначалната оферта от 20 милиона долара на година не удовлетворява белгиеца.

В състава на Сан Диего личат имената на мексиканската звезда Ървинг Лозано, Маркус Ингвартсен и Пади Макнеър.

Говори се, че Кристиано Роналдо е отправил лична молба към шефовете на неговия Ал Насър да се опитат да изкушат Де Бройне да се присъедини към него през следващото лято.

Полузащитникът продължава да има физически проблеми и през този сезон, като е играл само в шест мача във всички турнири, в които е отбелязал един гол и е дал една асистенция. Де Бройне пропусна голяма част от миналата кампания заради контузия на подколянното сухожилие.