Титулярният вратар на Манчестър Сити - Едерсон Мораеш, е договорил личните си условия с отбора от Саудитската Арабия Ал Насър, след като бразилецът обмисля да пробва нещо ново в кариерата си.

Първите слухове за потенциално напускане на Едерсън се появиха към края на миналия сезон, като именно Саудитската професионална лига веднага се очерта като сериозна опция пред стража. Оттогава Манчестър Сити поднови договора на резервния си вратар Щефан Ортега до лятото на 2026-а година.

Според информацията на журналиста Джанлуиджи Лонгари, тимът на Ал Насър вече е постигнал споразумение за личните условия с бразилския национал. Ако се съгласи да премине в клуба от Рияд, то Мораеш ще получи договор за две години на стойност 60 милиона евро.

Позицията на Манчестър Сити е, че Едерсон може да бъде продаден, ако самият той иска. Клубът на Кристиано Роналдо се очаква да започне и директни преговори с „гражданите“, за да финализират трансфера на 30-годишния Едерсон. Засега, обаче, сумата по евентуалната сделка не се разкрива, като настоящият контракт на стража с английския шампион също е до лятото на 2026-а година.

Ако сделката стане факт, то на „Етихад“ може да дадат шанс на Ортега да стане първи избор между гредите, съобщава Фабрицио Романо. Има и информации, че от Ман Сити се интересуват от стража на Милан и Франция Майк Менян, както още от вратаря на Порто Диого Кощо, който преди няколко дни спаси три дузпи срещу Словения, за да прати Португалия към ¼-финалите на UEFA EURO 2024.