Английският шампион Манчестър Сити преговаря с Андерлехт за възможността да привлече левия бек на тима Серхио Гомес това лято. 21-годишният играч се разглежда като алтернатива на Марк Кукурея от Брайтън, който сега е много близо до трансфер в Челси.

Отборът на Хосеп Гуардиола беше в изгодна позиция да подпише с испанския краен защитник, но не пожела да даде исканите от „чайките“ 50 милиона паунда. Сити може да излезе в първия си мач за новия сезон във Висшата лига като гост на Уест Хям Юнайтед тази неделя със само двама крайни защитници, след като позволиха на Олександър Зинченко да напусне в посока Арсенал по-рано това лято.

„Daily Mail“ твърди, че се водят преговори за привличането на Гомес, който се представлява от агенцията на Пере Гуардиола - братът на Пеп Гуардиола, за да подсилят своите възможности в отбрана, където единствените опции към момента са Кайл Уокър и Жоао Кансело.

Гомес е продукт на академията на Барселона, който се премести в Борусия Дортмунд, преди да се отправи към Белгия, където работи с бившия капитан на Сити, а сега мениджър на Бърнли Венсан Компани. 21-годишният играч записа 49 мача през миналия сезон, вкарайки седем гола и асистирайки за още 15, като помогна на Андерлехт да завърши на трето място в местното първенство.

Лийдс Юнайтед и Арсенал също следяха отблизо младежкия испанския национал през последните месеци.