Всеки един човек е изпитал грешките на растежа. Понякога нещата стават по трудния начин. Трябва да минеш през живота с тежките уроци – да сгрешиш, след това да се изправиш, да се извиниш, а после да допуснеш нова грешка. И това е много лесно, когато си на 21.

Едва ли младостта трябва да е единственото оправдание за Марио Балотели. Всъщност, след мача с Испания, феновете на Скуадра адзура може би няма да му простят, а тениските с надпис “Защо винаги аз?” ще отбележат нов ръст в продажбите. Лошото момче на Манчестър Сити отново разочарова. Този път, не защото направи нещо, а точно обратното, защото не направи нищо. Остана сам, очи в очи с Икер Касияс, и не успя да вземе решение. Не стреля, не подаде, не направи нищо. Просто не взе никакво решение. Грешка, по-голяма от тази да стреляш и да пропуснеш.

Всеки треньор е наясно, че Марио Балотели е бомба с часовников механизъм. Чуваш, че тиктака и си наясно, че ще избухне, но не знаеш точно кога. Нито, дали детонацията ще е в полза на твоя отбор, или ще съсипе труда на всички.

Чезаре Прандели заложи на нападателя, даде му шанс, пусна го като титуляр. Но в най-подходящия момент го прибра на скамейката. Опитът на Ди Натале се оказа по-важен за Италия, отколкото свежестта на Балотели. До този момент звездата на Сити опита да измъчи отбраната на испанците, но вместо това даде шанс за организиране на атака на съперника, получи глупав жълт картон и пропиля изключителен шанс. Всичко това може би ще коства титулярното място на нападателя, въпреки че селекционерът на Италия няма много голям избор с Антонио Ди Натале и Антонио Касано, които едва ли са готови за много на брой цели мачове (ако отборът продължи).

Всъщност, животът на лошото момче не е бил никак за завиждане, въпреки тлъстата банкова сметка и огромната му популярност. Още като дете преживява няколко животоспасяващи операции. Трудният начин на живот и здравословните проблеми принуждават семейството му да го повери на социалните служби. Биологичните родители на Марио се споразумяват да го поверят в ръцете на осиновителите - Франческо и Силвия Балотели. След като става известен, семейството му с ганайски корени решава, че иска да си го върне. Марио обаче е непреклонен и ги обвинява в търсене на публичност.

За всичко си има обяснение, за подпалената къща, среднощните издънки, катастрофите, налудничавите прически и детинското поведение. Талантът е безспорен, но дали рискът за цяла Италия си струва…