Като се вгледаме в топ 5 първенствата на Европа може да направим и едно интересно сравнение на тимовете, които са най-добри в момента. 

Безспорно на футболната карта се позиционира като №1 тимът на Манчестър Сити воден от Пеп Гуардиола. Испанецът води уверено "гражданите" към титлата, а разликата с преследвачите е повече от успокояваща. Поражението от Ливърпул с 3:4 не наля вода в кораба на Сити, а Гуардиола разполага с най-добрата защита в света, в халфовата линия са играчи като Фернандиньо, Де Брюин, Сане, Силва, а в атаката са Агуеро и Стърлинг.

На втората позиция нареждаме ПСЖ. Тимът краси сериозно към титлата във Франция, а очакванията са и за пробив в Шампионска лига. Неймар, Кавани и Мбапе правят каквото си искат със съперниковите отбрани. Триото има 64 гола до този момент. Кавани има 28 гола в 31 мача, Неймар 23 гола в 22 мача.

3. Барселона - Сложили сме каталунският тим на третата позиция, независимо, че тимът може да бъде сложен и на първото място. Просто според нас испанците изостават с много малко от Манчестър Сити и ПСЖ.

Тимът със сигурност ще стане шампион в Испания предвид преднината пред съперниците си. Със сигурност пристигането на Фелипе Коутиньо ще усили още повече тима, но липсата на Масчерано със сигурност ще даде отражение.

4. Реал Мадрид - Според някои Реал е в криза, но не и според нас. Съставът на Зинедин Зидан има средно по 19,3 удара на мач и 88 % точност на пасовете. На втората позиция е по вкарани голове - 43. Роналдо има 20 гола в 28 мача, за каква криза може да говорим?

5. Байерн Мюнхен - Байерн е в страхотна серия от поредни победи, а направи и доста неприлична разлика от преследвачите си, което е и своеобразен рекорд за Бундеслигата. Байерн попилява съперниците си във всички важни показатели като отбелязани голове, точност на пасовете, удари средно на мач. Закономерно се нарежда на петата позиция в класацията.