Манчестър Сити е действащ шампион във Висшата лига и е само на пет точки от първата позиция, на която е Арсенал. Норвежкият нападател Ерлинг Халанд беше ценна придобивка за "гражданите", регистрирайки 31 гола в 27 мача, но Серхио гуеро казва, че Сити ще има нужда от други, за да се активизира, тъй като аржентинският носител на Световната купа Лионел Меси е единственият човек, който сам може да донесе трофеи на всеки отбор.

"Ще видим дали Халанд може да вдъхнови Сити за титлата. Има още много до края на сезона. Халанд, който трупа числа, които ще счупят исторически рекорди, ще играе основна роля в това. Във всеки случай, освен Лео, няма играч, който може да спечели лига сам. Става въпрос за отбора, а Сити има много талантлив състав и изключителен екип. Те са дали много доказателства за величието си и знаете, че ще се борят до самия край.

Не бих казал, че Манчестър Сити нямат спадове. Висшата лига е най-конкурентната лига, която съществува, и е напълно нормално да видим, че най-добрите претенденти се връщат към своите исторически стандарти. Нямаше да отнеме много време Арсенал или Юнайтед да се върнат в челото. Двата отбора претърпяха последиците от два много успешни цикъла , този на Венгер и този на Фъргюсън, и сега се завърнаха. Сити спечели четири от петте последните Висши лиги. Те все още са в битката и това трябва да се признае. Всичко може да се случи", сподели Агуеро.

"Гражданите", които също се борят за титлата от ФА Къп и Шампионска лига този сезон, ще се завърнат в игра в неделя, когато ще гостуват на Тотнъм.