Дори в добре смазана машина като Манчестър Сити има някои детайли, които скърцат. Такъв е случаят с една от звездите на тима Лерой Сане, който цяла година не може да се разбере с ръководството и не подписва нов договор. 

От настоящия му контракт остават още две години, а към него има интерес от страна на Байерн Мюнхен. Играчът признал пред мениджъра Хосеп Гуардиола, че не се чувства щастлив на "Етихад", твърди вестник "Сън". И това му отваря вратата за трансфер в родината. 

"Очаквам Лерой да остане при нас. Но има и друго. Клубът му отправи оферта преди около година, а аз винаги съм казвал, че искам да разполагам само с играчи, които са щастливи тук. Той знае, че всички в клуба ще направим всичко по силите си, за да му помогнем да бъде най-добрата версия на самия себе си."

"Това няма как да означава, че мястото му е гарантирано, защото разполагам с много качествен състав. Желанието да разполагам с него в състава е налице. Но в същото време искам всеки един мой играч да бъде щастлив. Ако той не е щастлив тук, може да си тръгне, няма да го спирам", заяви Гуардиола. 

Тези негови думи отварят вратата за трансфер в Байерн. Баварците обаче не искат да плащат трансферната сума от 100 млн. евро, която е закована за подписа на Сане. В същото време "гражданите" не са склонни да отстъпят от нея, така че германците ще трябва да се бръкнат дълбоко, ако искат да разполагат с него.