Германското списание „Кикер” организира интересна анкета сред 250 играчи от Първа Бундеслига. От изданието запитаха футболистите от германския елит кой е най-добрият треньор в Европа в момента.

Изненадващо или не първите две места в анкетата бяха заети от наставниците на два английски отбора. Разбира се, става дума за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп и този на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Преди време и двамата работиха в Германия. Юрген Клоп бе треньор на Майнц 05, но направи име в тима на Борусия Дортмунд. Гуардиола пък имаше успешен престой в другия германски гранд Байерн Мюнхен.

Настоящите тимове на специалистите, съответно Манчестър Сити и Ливърпул направиха изумителен сезон във Висшата лига, като титлата бе решена в полза на „гражданите” в последния кръг. Ливърпул пък от своя страна триумфира в Европа, печелейки шестата си европейска титла.

Впечатление обаче прави, преднината, с което Юрген Клоп заем първото място в анкетата, проведена сред играчите на Първа Бундеслига. Цели 66% от тях са гласували именно за мениджъра на Ливърпул. Гуардиола пък получава доверието на 18,4% от футболистите. В класацията следват Маурисио Почетино от Тотнъм и Ерик тен Хаг от Аякс, за които са гласували 3,2% и 3,6%. Останалите 6,8% от анкетираните са посочили отговор „Друг мениджър”.