Арсенал е на път да погледне към нов играч на Манчестър Сити, след като миналата година се подсили с Габриел Жезус и Олександър Зинченко и те се превърнаха в ключови фигури в опита на тима да стигне до титлата.

Сега става въпрос за бранителя Жоао Кансело, който премина в Байерн Мюнхен под наем. Баварците обаче не искат да задържат португалеца, а за него няма място и при "гражданите". От ръководството на гранда от Манчестър дори са готови да намалят цената на Кансело, за да предизвикат повече интерес.

Според "Football transfers" още другата седмица се очаква Арсенал да излезе с оферта от 35 милиона паунда за играча, които вероятно няма да бъдат достатъчни, но вероятно 45 милиона биха стигнали за привличането на Кансело.

Микел Артета търси десен краен защитник, след като през последния сезон разчиташе на Бен Уайт на тази позиция, който обаче е централен бранител. Освен това португалецът се справя отлично с изнасянето на топката и може да бъде много полезен на лондончани, както това правеше Зинченко.