Шокираща новина се пръкна в Германия днес. Авторитетното издание Bild информира в днешния си брой, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се подготвя за завръщане в Байерн Мюнхен.

Според спекулациите, испанецът оглавява списъка с вероятните наследници на уволнения Нико Ковач, като в него влизат още имена като Томас Тухел и Ерик тен Хаг.

Договорът на Гуардиола с Манчестър Сити изтича през 2021 година, но от щаба на германския гранд вярват, че ще успят да убедят специалиста да се върне на „Алианц Арена”, четири години, след като напусна Бавария.

Само преди няколко месеца Пеп Гуардиола е посетил тренировъчната база на Байерн, където се е срещнал с част от директорите на клуба, твърди още Bild.

Сериозен плюс за Байерн е и фактът, че семейството на испанския специалист не харесва особено живота в Манчестър и Англия като цяло. Именно поради тази причина Гуардиола все още притежава апартамент в центъра на Мюнхен и не възнамерява да го продава с идеята той да бъде ползван от фамилията за в бъдеще.

От Bild припомнят също и репликата на Гуардиола, когато той напусна Байерн: „Ще се върна в Германия отново – може би като треньор…”