Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обясни причината за неочакваната раздяла с Жоао Кансело, който бе пратен под наем в Байерн Мюнхен. Испанецът разкри, че по време на Световното първенство е променил модела на игра на отбора, което е довело до това други футболисти да играят повече от Кансело.

Португалецът пък е щастлив само когато играе във всеки мач и поради тази причина „гражданите“ са го пуснали в Мюнхен. Гуардиола подчерта, че все още не знае какво ще се случи през следващия сезон и дали тогава Кансело може да се завърне в Сити.

„Първо, искам да му пожелая всичко най-добро в следващите четири месеца. Не знам какво ще се случи през следващия сезон. Той бе невероятна фигура за нас през последните два сезона. По време на Световното първенство направихме своеобразна предсезонна подготовка и решихме да играем по по-различен модел. И това, което виждам, ми харесва. Дадох повече време на други футболист, а той обича да играе. Тренира по най-добрия начин, но ситуацията беше такава, че в последно време не играе толкова много. Иначе в последните години е един от футболистите с повече минути. Има нужда да играе, за да се чувства щастлив. Затова го пуснахме в Байерн. Иска да играе във всеки мач и се надяваме, че ще може да го прави в Мюнхен. Той е изключителен. Всеки го знае. Щастлив със състава, който имам. Можехме да дадем големи пари за още един ляв бек по време на трансферния прозорец, но мисля, че сме добре окомплектовани до края на сезона. За следващия сезон ще видим“, заяви испанецът по време на днешната си пресконференция.

Гуардиола добави, че Фил Фоудън ще се завърне в групата за гостуването на Тотнъм, но Джон Стоунс ще бъде извън игра за няколко седмици.