Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се опита да разсее слуховете, че е пред напускане на „гражданите”, за да се завърне в бившия си клуб Байерн Мюнхен.

Испанецът е известен, че до този момент в своята кариера винаги е изпълнявал договорите си до последния ден, преди да напусне. В последните седмици се заговори, че специалистът може да напусне „Етихад” в края на сезона, въпреки че контрактът му с английския шампион изтича пред 2021 година.

„Откъде идват тези неща, за които се говори или пише? От медиите или от клуба? Никой не знае. Просто някой може да подхвърли нещо, което след това се разпространява. Харесвам хората в Байерн. Бях много щастлив там, но те знаят, че аз съм човек, който има респект към това, което подписва”, сподели Гуардиола, намеквайки, че ще остане до края на контракта си със Сити.

„Няма да бъда вечно в Манчестър Сити, но за мен е важно, ако един ден се върна в клуб, да бъда щастлив, както аз, така и хората тук”, сподели още Гуардиола.

Днес Сити се изправя срещу Челис в дербито на кръга във Висшата лига, което може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.