Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро влезе в обяснителен режим, след като се оказа, че не е цитиран правилно от медиите относно негово изказване за Лионел Меси и „Златната топка“.

 В някои медии се появиха цитати на аржентинеца, че според него най-престижното индивидуално отличие във футбола трябва да получи футболист, играл във финала на Шампионска лига, а не Лионел Меси.

Агуеро използва своя профил в Туитър, за да опровергае тези думи и да изясни реалната си позиция относно кавалера на "Златната топка".

"Не обичам да обяснявам свои изказвания, но когато ми приписват неща, които не съм казал, трябва да го направя. Аз бих давал винаги "Златната топка" на Меси, докато продължава да играе. Особено ако играе така, както през този сезон", написа Агуеро.

"Попитаха ме дали трябва аз да получа наградата тази година. Отговорих, че за това трябваше да стигна до финала в Шампионска лига. Няма накъде по-ясно да се изкажа. Никакви други тълкувания не трябва да има", добави нападателят на Манчестър Сити.