Трансферната лудост през зимата продължава. Още един английски клуб ще счупи трансферния си рекорд и това е не кой да е, а Манчестър Сити. Богаташите ще обявят до часове сделката за защитника на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт. 

За него ще бъдат платени общо 70 млн. евро, с което "гражданите" ще бият рекорда си с привличането на Кевин де Брюин. Освен това пък Лапорт ще стане вторият най-скъп защитник в света след Върджил ван Дайк, който се сдоби с тази слава при преминаването си от Саутхемптън в Ливърпул в началото на годината. 

Шефовете на Сити са подготвени да обявят сделката още в петък, но ако евентуално се случи някакво забавяне, най-късно в понеделник всичко ще е приключено. Въпросната сума е клаузата за прекратяването на договора му с баския клуб. 

"Гражданите" бързат да финализират сделката още през януари, защото ако я отложат за лятото, клаузата на Лапорт се увеличава с още 10 млн. евро. Другите опции пред клуба бяха Йери Мина, който избра обаче Барселона, както и Джони Еванс или Иниго Мартинес от Реал Сосиедад.