Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изключи варианта да се завърне в Барселона, като старши треньор на каталунците. Пеп също така заяви, че полузащитникът Яя Туре е излъгал, че мениджърът е расист.

„Моят период начело на Барселона приключи. Измина доста време от престоя ми на „Камп Ноу”, а и аз доста се промених”, сподели Пеп пред каталунската телевизия TV3.

“В Барса имахме феноменални години, с невероятни футболисти, които имах честта да ръководя. Млади и нахъсани за успехи футболисти, прекрасен президент, Чики Бегиристайн, както и най-добрият футболист на планетата – Лионел Меси.

Запитан дали може да бъде президент на клуб, Пеп сподели, че няма вариант, тъй като човек не може да е добър във всичко. „Аз съм треньор, и смятам, че съм добър в това, което работя. Когато приключа кариерата си, ще ме видите на голф игрището”.

„Опитвам се да следвам стъпките на Йохан Кройф и да надграждам над това. Смятам, че това е най-правилният подход в играта. Ако трябва да бъда честен с вас, не следя много Барселона, тъй като нямам нужното време. Разбира се, щом мога, винаги гледам мачовете на отбора, но не е толкова често, колкото смятате”, продължи Пеп.

„Туре е казал, че аз съм расист? Това е категорична лъжа, а и той го знае. Работихме заедно в Сити две години и никога не ми го е казвал в личен разговор. Това мисля, че говори достатъчно”, завърши Гуардиола.